En zo zijn we alweer vier weken op weg in deze coronacrisis. Vier weken waarin ook het leven van de meeste van ons ondernemers flink veranderd is. 

In mijn vorige blog van drie weken geleden vroeg ik je hoe je omging met de nieuwe situatie. Inmiddels is het nieuwtje eraf en hoop ik dat je een manier hebt gevonden om hiermee om te gaan. 

Zo doe ik zelf bijna mijn hele dienstverlening online (ook zo blijk ik mijn klanten goed te kunnen helpen), besteed ik dagelijks tijd om mijzelf verder te ontwikkelen, mijn website en programma te verbeteren, zorg ik ervoor heel goed zichtbaar te zijn op social media én neem ik heerlijk de tijd om van de lente en het mooie weer te genieten! 

Maar ook neem ik de tijd om na te denken hoe ik straks verder wil. Straks, als alles weer enigszins ‘gewoon’ is. 

 

STRAKS

Hoe zie jij dat? Denk jij ook na over straks, over wat je dan juist wel wilt doen en wat juist niet (meer)? 

Hoe het nieuwe ‘gewoon’ er straks uit gaat zien, valt nu nog niet te zeggen. Maar dat het anders zal worden dan vóór deze crisis lijkt steeds duidelijker te worden. Het is daarom heel goed om je te bezinnen op wat voor jou écht belangrijk is. Om kritisch te kijken naar je bedrijf en jouw rol daarin. 

Wat wil je eigenlijk niet meer doen straks? En waarvan wil je straks juist meer? Wat wil je nog bereiken, wat is belangrijk voor je? Maar bedenk ook welke dromen je privé nog hebt. En wanneer en hoe je die wilt realiseren. Hoe je eindelijk dat waardevolle leven wilt gaan leven, waar je voor deze crisis steeds maar niet aan toe kwam. Mag daar straks wél tijd en ruimte voor zijn? Hoeveel VRIJHEID gun jij jezelf?

 

KEUZE

We hebben allemaal gezien hoe in een paar weken tijd alles anders kan zijn. Zo is het leven, er is veel waar we geen invloed op hebben, wat ons lijkt te overkomen. 

Toch heb je altijd een keuze! De keuze hoe je ermee omgaat. En of je ervan wilt leren! Of je ervoor openstaat kansen te zien in onmogelijkheden. En of je bereid bent stappen te zetten naar ondernemen in VRIJHEID, met ruimte voor het waardevolle leven waarnaar jij verlangt. Ook als ‘gewoon’ voortaan anders is dan het eerst was. 

Wat kies jij?

Persoonlijk ben ik nu nog blijer dan ik al was dat ik vorig jaar die grote stap gezet heb, waar ik al jaren tegenaan hikte. Dat ik een streep heb gezet onder ondernemerschap waarin ik wél succesvol maar niet gelukkig was. En dat we verhuisd zijn van de drukke Randstad naar de prachtige, rustige Veluwe. Juist nu is het zo heerlijk om hier te wonen, dichtbij kinderen en kleinkinderen, met volop ruimte om ‘veilig’ tijd in de natuur te kunnen doorbrengen.

 

BASIS

De belangrijkste basis voor het nemen van zo’n ingrijpende beslissing als het veranderen van je manier van ondernemen (of misschien wel van het roer helemaal omgooien) is heel goed te weten wie jij zelf bent. Wat is jouw grootste talent, wat doe je zo moeiteloos dat het je zelf niet opvalt? En wat is tegelijk zo prettig voor jou om te doen dat het als spelen voelt in plaats van werken? 

Stel je eens voor hoe het zou zijn om dáár vooral dagelijks mee bezig te zijn in je bedrijf… En stel je eens voor wat je zou doen met de energie die je dit oplevert en de tijd die je overhoudt!

Gewoon doen dus, tijd nemen voor bezinning. En als je erover wilt praten bied ik je heel graag een luisterend oor én praktische tips. Geheel vrijblijvend. You’re welcome, online óf aan mijn royale tuintafel!

 

Liefs, Arja

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.