8 september 2021

HIGH VALUE

Hoe groot is jouw waarde?

Wat vind jij jezelf waard?

En dat wat jij te bieden hebt als ondernemer?

 

Beter gezegd:

Hoe staat het met jouw EIGENWAARDE?

En met het WAARDEVOLLE leven waarnaar je verlangt?

 

 

WAARDE…

Een woord met veel verschillende kanten. 

Zowel in je ondernemerschap als privé.

 

Onlangs heb ik het besluit genomen te gaan stáán voor mijn waarde.

En mezelf te profileren als HIGH VALUE ondernemerscoach.

 

Dat was best ‘een dingetje’ voor mij.

Want wat zou ‘men’ daarvan vinden?

Is het opschepperig? 

En waarom een label?

 

In dit blog wil ik daar op antwoord geven. 

 

 

WAT HIERAAN VOORAF GING

Gedurende 12,5 jaar was ik succesvol als ondernemer in individuele en familiale services. Ik draaide hoge omzetten, had mijn eigen personeel en kantoor. Ik deed het niet gek!

Mijn bedrijf was vooral winstgevend vanwege kwantiteit. Ik dácht dat het de kwaliteit was die me dit succes gebracht had, want we leverden inderdaad hoge kwaliteit voor een goede prijs. Maar ik moest constant bezig zijn met volume om op niveau te blijven. Ik kon daardoor niet voldoende aandacht geven aan individuele klanten, terwijl ik dat 1 op 1 contact juist zo waardevol vond! Tel daarbij op alle wet- en regelgeving waaraan ik moest voldoen en waarin ik als perfectionist geen steek wilde laten vallen. 

Dit alles maakte dat ik altijd met mijn bedrijf bezig was, het nooit goed genoeg was en ik nooit klaar was. Tijd en energie voor wat ik zo belangrijk vond náást mijn bedrijf, was er al helemaal niet. 

Ik voelde me opgesloten in mijn bedrijf, snákte naar zowel VRIJHEID als WAARDEVOL leven! 

Rond mijn 50e was ik daar helemaal klaar mee en uiteindelijk nam ik de beslissing te kiezen voor kwaliteit van leven. Ik ging mezelf omscholen en startte een tweede bedrijf. 

Dat smaakte naar meer! Begin 2019 verkocht ik daarom mijn eerste, winstgevende bedrijf en verhuisde naar de andere kant van het land om VRIJ te zijn en een WAARDEVOL leven te leiden! 

De ontwikkeling van mijn tweede bedrijf was een afspiegeling van mijn zoektocht naar hoe ik met mijn passie en talenten het meest van waarde kon zijn: van imagocoach ontwikkelde ik me naar ondernemerscoach voor succesvolle vrouwen, die óók op zoek zijn naar VRIJHEID & WAARDEVOL LEVEN. 

De meest recente grote stap die ik heb gezet, is gaan stáán voor mijn WAARDE, claimen van mijn VRIJHEID, en verder gaan als HIGH VALUE ondernemerscoach.

 

 

WAAROM HIGH VALUE? 

De afgelopen 2,5 jaar maakte ik een enorm leerproces door, wat door de coronatijd zich nog verder verdiept heeft. Ik kwam mezelf behoorlijk tegen én leerde mezelf steeds beter kennen. 

Afgelopen zomer kwam ik tot het inzicht dat ik mijn klanten aanmoedigde hun HART te volgen, maar dat zelf nog niet voor de volle 100% deed.

Want waar ik het allermeest blij van word, waar mijn HART echt van gaat dansen, zijn klanten die staan te popelen om een echt grote stap te zetten. Die snakken naar een ‘lifechanging transformatie’. 

En die klanten liepen niet warm voor mijn toenmalige aanbod…

De klanten die ik wél kreeg, waren ontzettend leuk en enthousiast. Maar… 9 van de 10 waren startende ondernemers die vooral met mij in zee gingen omdat ze kleur leuk en interessant vonden. Maar niet omdat ze toe waren aan een grote doorbraak.

Het werken met deze klanten heeft me veel geleerd, ik heb er ontzettend leuke contacten aan overgehouden en veel ervaring opgedaan. 

Maar… ik bereikte hiermee niet de VRIJHEID en het WAARDEVOLLE LEVEN waar ik voor mezelf óók zo naar verlangde. Mijn droom, waarvoor ik alle zekerheden had losgelaten, ging zo niet in vervulling. Het moest anders!

 

 

MIJN WAARDE

Om mijn eigen waarde volledig te benutten, is het voor mij nodig klanten te begeleiden op hetzelfde ambitieniveau, met dezelfde ondernemerservaring en met dezelfde visie op kwaliteit. 

Klanten die hun strepen al dik verdiend hebben met hun winstgevende bedrijf, maar die ernaar snakken eindelijk te gaan ondernemen op de manier waar ze blij van worden. Volledig passend bij hun talenten, drijfveren en passies. 

 

Klanten die, net als ik destijds, eindelijk hun waarde willen verzilveren.  

Omdat ze zich realiseren dat er méér is dan alleen succes.

Omdat ze beseffen dat het nu of nooit is!

 

Door voortaan alleen nog te werken met deze premium klanten word ik extra uitgedaagd mijn maximale waarde te geven in minimale tijd.

Kwaliteit boven kwantiteit! 

Zodat er voor mijn klant én mij ruim voldoende energie en tijd is om in VRIJHEID het WAARDEVOLLE LEVEN te leven waarnaar we verlangen. 

 

 

LABEL

En dat label ‘high value’, is dat nou echt nodig?

Ja, voorlopig wel. 

 

Zo maak ik duidelijk dat mijn aanpak veranderd is. 

Zo ben ik zichtbaar voor de klant die niet met minder genoegen neemt.

Zo onderscheid ik mij van de grote massa ‘doorsnee’ coaches.

Zo claim ik mijn hoge waarde!

 

Nieuwsgierig? Boek dan meteen een vrijblijvende kennismaking in. 

 

FREEDOMCALL

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.