22 mei 2021

LOSLATEN 

‘Laat het los…’  Hoe vaak dat niet tegen mij gezegd is. En hoe vaak ik dat niet tegen mezelf gezegd heb…

Voor een vasthoudend ‘aarde-type’ als ik ben, is loslaten niet altijd makkelijk. Sterker nog: naast VRIJHEID is ook LOSLATEN een belangrijk thema in mijn leven….

Het liefst houd ik lekker alle touwtjes stevig in handen. Niemand kan het tenslotte zo goed als ik… Van anderen afhankelijk zijn in het neerzetten van de kwaliteit die ik nastreef, vind ik vreselijk! Wat dan ook weer alles te maken heeft met mijn grote verlangen naar VRIJHEID en onafhankelijkheid.

Maar toch…

 

SCHADE EN SCHANDE

Toch heb ik door schade en schande meer en meer geleerd dat ik mijn zo vurig gewenste VRIJHEID niet bereik als ik niet loslaat! 

In de gouden kooi van mijn vorige bedrijf leerde ik steeds meer delegeren richting mijn personeel, zodat ik een dag in de week VRIJ was om een erg leuke opleiding te volgen. En later om een dag per week tijd te hebben voor mijn tweede bedrijf. 

Echt loslaten lukte trouwens nog steeds niet. Dat kon ook niet, want ik was eindverantwoordelijk, het was mijn bedrijf. En ik was degene die door alle instanties waarmee we te maken hadden, afgerekend zou worden op eventuele nalatigheden of fouten. 

Dat ‘liet mij niet los’, echt VRIJ voelde ik me daardoor nooit, zelfs niet op vakantie.

Uiteindelijk liet ik ruim twee jaar geleden ALLES los, ook mijn financiële zekerheid, om VRIJ te zijn. Ik verkocht mijn winstgevende bedrijf. En we verhuisden naar de andere kant van het land om een heel nieuwe start te maken. 

Eindelijk was ik VRIJ!

 

OVERTUIGINGEN

Van mijn VRIJHEID geniet ik sindsdien iedere dag. Maar toch worstel ik nog dagelijks met loslaten. Want hoe vrij ik me ook voel om te doen waar mijn HART het hardst voor klopt, toch merk ik dat ik steeds weer dat er nog overtuigingen zijn die ik los mag laten. 

Bijvoorbeeld de overtuiging dat ik mag pas ontspannen als ik echt resultaat heb bereikt. Terwijl ik juist vanuit ontspanning nieuwe inspiratie krijg, juist als ik loslaat! 

Of de overtuiging dat mijn klanten gevoelig zijn voor aanbiedingen. Terwijl ik beslist niet op zoek ben naar koopjesjagers, maar naar de klant die mij en mijn aanbod naar waarde weet te schatten en daar vol voor wil gaan. Dat zijn de leukste klanten én zo ondernemen geeft mij de VRIJHEID die ik zo nodig heb voor wat ik naast ondernemen zo belangrijk vind!

En wat dacht je van de overtuiging dat ik alleen offline goede resultaten boek met mijn klanten omdat ik kleur als tool gebruik. Dat heb ik echt losgelaten, ik blijk het heerlijk te vinden online trainingen te geven én mijn klanten zijn daar enthousiast over. Die overtuiging loslaten geeft meteen meer VRIJHEID, want ik kan online meer klanten helpen in minder tijd!

Zo kan ik nog wel even doorgaan, me steeds meer realiserend dat LOSLATEN van overtuigingen me nog veel meer VRIJHEID gaat brengen! 

 

VRIJHEID

Door niet van alles te moeten, maar volledig mijzelf te zijn en mezelf te laten zien zoals ik ben, met mijn talenten en mijn passies, maar óók mijn worstelingen en óók mijn kwetsbaarheid ga ik méér VRIJHEID ervaren!

Juist dát is wat ik mijn klanten leer! 

I have to practice what I preach…

 

EN JIJ?

Hoe is dat voor jou? Wat heb jij los te laten voor je echt VRIJ bent? Waardoor word je vastgehouden? Of wat houd jij vast?

 

Is het een manier van ondernemen die niet bij jou past?

Of klanten die je teveel energie kosten?

Zijn het verplichtingen waar je aan vast zit?

Is er iets in je verleden dat je los mag laten?

Of zijn het ‘gewoon’ je overtuigingen?

 

Zullen we daar ’s één op één over doorpraten? 

Stel je eens voor hoeveel VRIJHEID het jou gaat geven om los te laten wat je tegenhoudt om te ondernemen op jouw manier!

 

FREEDOMCALL

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.