7 maart 2022

NOG EVEN OVER DIE ZZP’ER DIE INEENS EEN TEAM HAD

…en dus geen zzp’er meer was, maar de manager of CEO van haar eigen bedrijf (zie mijn vorige blog), die ondernemer was ik ooit zelf.

Ik was ‘de ervaren rots in de branding’ met hart voor iedereen.

Maar ik vergat te luisteren naar mijn eigen HART.

 

Herkenbaar?

Weet dan dat het nooit te laat is om alsnog voor jezelf te kiezen, te ontdekken wie je bent en wat je wilt!

 

Weten wie je bent en wat je echt wilt, is namelijk de basis van de oplossing. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om zomaar op gevoel wat te doen, maar als je weet dat je doet wat helemaal past bij wie jij bent en wat je wilt, vóelt dat niet alleen veel beter, maar wérkt het ook gewoon beter. 

Voor het aansturen van een team zijn nu eenmaal andere kwaliteiten nodig dan voor het bedienen van je opdrachtgevers. Dáár ben je heel goed in, anders was je dit bedrijf niet gestart. En dat je goed bent in je vak, blijkt ook uit je hoge omzet en je klanttevredenheid. Maar een team aansturen is anders. 

 

Stel jij bent een succesvolle ondernemer en hebt een team, maar voelt je desondanks opgesloten in je eigen bedrijf, dan gaan we tijdens mijn coaching onderzoeken waar jouw passie zit, waar je heel blij van wordt. Een belangrijk onderdeel daarvan is, kijken wanneer jij IN JE ELEMENT bent. 

  • Ben je iemand die energie krijgt van samenwerking?
  • Geef je graag leiding/sturing aan anderen?
  • Vraag je makkelijk om hulp?
  • Hoe hoog leg je de lat voor jezelf en anderen?

 

Zomaar wat zaken die zichtbaar worden in de samenstelling van jouw ‘elementenvlieger’, de grafiek die onderdeel is van jouw persoonlijke Blauwdruk in je Persoonlijke Kracht Rapport. Daarin wordt prachtig weergegeven hoe bij jou de verhoudingen zijn tussen de elementen vuur, water, aarde en lucht. Want dat zegt o.a. heel veel over hoe gelukkig jij wordt van een team en van alle extra taken/verantwoordelijkheden/rollen wat dat met zich meebrengt. 

 

Voor mijzelf was dit destijds een enorme eyeopener en ik zie dit ook bij mijn klanten gebeuren. Alleen al dat kleine stukje van het rapport geeft zoveel inzicht!

Als blijkt dat jij bij het aansturen van een team niet in je element bent, zoals bij mij zelf het geval was, gaan we verder kijken naar jouw dromen. Waar wil jij naartoe met je bedrijf, maar vooral ook: welk leven wil je dat je bedrijf voor jou mogelijk maakt?

Is het daarvoor noodzakelijk dat je met een team werkt? Zo ja, hoe kan het dan anders, op een manier waar je wél energie van krijgt?

Je verdienmodel nemen we hierbij ook onder de loep, ook dát ga je kloppend maken met jouw droom en je passie. En ook dat kan zomaar consequenties hebben voor de manier waarop je al dan niet met een team werkt.

 

Natuurlijk is hier nog heel veel meer over te zeggen, maar daar is hier niet de gelegenheid voor. Voel je vrij om gewoon ’s een gesprek met mij aan te vragen, als je het interssant vindt hier eens met mij over door te praten!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.