16 februari 2021

KRACHTIG

Ben jij ook zo’n krachtpatser?

Vast wel! Als vrouwelijke ondernemer is dat sowieso wat je bent. Anders was je geen ondernemer geworden, toch? En dan had je het ook niet zo lang volgehouden, dan was je al lang iets anders gaan doen. Toch?

 

LEFWIJF

Krachtige vrouwen, die het LEF hebben krachtige keuzes te maken, ik houd daarvan! Twee jaar geleden liet ik alle zekerheden los (ja, óók de financiële!), nadat ik eerst in 12,5 jaar een prachtig winstgevend bedrijf had opgebouwd, om mijn HART te gaan volgen. Er was LEF voor nodig om dit bedrijf op te bouwen, winstgevend te maken en zoveel jaar te leiden, maar óók om het weer te verkopen en te verhuizen naar de andere kant van het land. En ik merk dat ik daardoor vaak als LEFWIJF word gezien.

Zo vóel ik me niet altijd, maar toch vond ik dit een heel mooie aanleiding om mee te gaan schrijven aan het boek LEFWIJF 2 van Lucinda Douglas. Daarover later meer.

 

Ben jij ook zo’n LEFWIJF waar iedereen tegenop kijkt? Of droom je daar tot nu toe alleen nog van? Dan ga ik je nu uit de droom helpen. Want een écht LEFWIJF durft zowel krachtig als kwetsbaar te zijn!

 

ANTRACIET ÉN LICHTROZE

In de Persoonlijke Kracht methode waarmee ik o.a. werk, wordt mijn grootste kracht zichtbaar in de kleur antraciet en omschreven als ‘de ervaren rots in de branding’. Echt een benaming die bij een LEFWIJF past…

Máár… er is meer! Mijn balans, mijn sleutel tot succes, zit in mijn kwetsbaarheid! Want ik ben ook lichtroze, ‘de liefdevolle ondersteuner’.

Voor mij als antraciet is lichtroze echt de meest kwetsbare kleur die ik kan bedenken. En wat heb ik daar een aversie tegen gehad de afgelopen jaren! Want ik dacht altijd dat ik als stotteraar sterk moest zijn om voor vol te worden aangezien, dat ik me moest bewijzen.

Want ha, wie dacht dat ik ze niet allemaal op een rijtje had, moest ‘s opletten: ik werd juf, stond voor de klas, sprak voor volle zalen, gaf trainingen aan groepen. En deze stotteraar werd een zeer succesvolle ondernemer! Dat was mijn triomf, jarenlang. Mijn eigenwaarde haalde ik uit mijn status. Maar dat betekende wel dat ik alleen mijn kracht mocht laten zien, anders zou ik door de mand vallen.

 

KRACHTIG ÉN KWETSBAAR

En toen. Toen kwam het moment dat ik mijn HART ging volgen. Dat ik uit mijn ‘veilige bootje’ stapte om te ‘lopen op het water’. Samen met God, dat vooral, maar toch. Wat was daarvoor veel LEF nodig!

 

Stap voor stap leer ik nu meer en meer vertrouwen op God. Stap voor stap durf ik ook dáár steeds meer voor uit te komen: dat ik christen ben.

En ik heb in jaren niet zoveel gestotterd als nu, nu ik ‘naakt’ ben.

Ik ben kwetsbaar, maar wil me niet meer verstoppen. Ik wil vooral mijzelf zijn. En juist mijn kwetsbaarheid maakt me krachtig!

 

HART VOOR LEF

In de afgelopen maanden volgde ik de TotalBalance Coachopleiding. Vorige week ben ik geslaagd, waar ik heel blij mee ben! Eindelijk mag ik deze prachtige methode gaan integreren in mijn programma, om ook andere ervaren vrouwelijke ondernemers met LEF te leren krachtig en kwetsbaar te zijn. In mijn nieuwe programma HART voor LEF komt alles samen!

 

Spreekt dit je aan? Neem dan zeker even een kijkje bij HART voor LEF en boek een vrijblijvend kennismakingsgesprek, dan vertel ik je er alles over!

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.