Arja van der Pot – 7 januari 2020

Tijdens de laatste twee weken van 2019 zijn moest ik extra vaak terugdenken aan hoe dat jaar begon. Heb jij dat ook altijd zo tegen de jaarwisseling? Het ligt er ongetwijfeld aan wat er in jouw leven gebeurde in dat jaar. Mijn (ons) leven stond flink op z’n kop in 2019! Ik schreef er drie keer content over voor social media, nu gebundeld in één blog.

Het roer om

Eigenlijk was de verandering al eerder in gang gezet, door het besluit om nu echt mijn HART te gaan volgen. Ons huis in Delft ging in de verkoop, we gingen op zoek naar een huis in Apeldoorn en kochten uiteindelijk een bouwkavel in Beekbergen. We bedachten wat we voor huis wilden laten bouwen en met welke aannemer. Ondertussen waren de onderhandelingen met betrekking tot de verkoop van mijn gastouderbureau in volle gang. En ging het werk ook gewoon door, met veel ups en downs (én grote zorgen over de gezondheid van mijn beste en dierbaarste collega), maar altijd druk.
Toen 2019 begon, wisten we dat het een pittig jaar ging worden, maar wel het jaar waarin we onze dromen gingen realiseren! Alleen de maand januari was ik nog werkzaam in en verantwoordelijk voor mijn gastouderbureau. Na een geweldig afscheid met veel lieve collega’s en gastouders was op 1 februari hét moment van de verkoop definitief! Hoewel het 12,5 mooie, succesvolle jaren waren, voelde dit als een bevrijding. Want de laatste jaren waren erg zwaar, mijn bedrijf (en de manier waarop ik het runde) paste niet meer bij de levensfase waarin ik zat en bij de dromen die ik had. Dat was ook precies de reden dat het roer zo volledig om ging.

Verhuizen

Tijd om me te vervelen had ik niet in februari, want 13 februari zouden we verhuizen naar onze tijdelijke woning in Beekbergen en ik had op 1 februari nog geen doos ingepakt. Nog meer werk aan de winkel dus!
Het lukte, we verhuisden naar een sfeervol oud huis vlak om de hoek bij onze kavel, waar inmiddels de bouw gestart was, zodat we de voortgang goed konden volgen. Meteen het eerste weekend viel ik met de fiets en brak mijn pols, dat was flink balen…
Maar tussen de verhuisdozen mét de gebroken pols ging ik meteen aan de slag met het opzetten van de 2.0 versie van HART voor kleur & stijl, mijn tweede bedrijf, dat toen bijna 3 jaar bestond. Maar het genieten was ook begonnen, op deze prachtige plek in de mooie, rustige, landelijke omgeving, dichtbij kinderen en kleinkind. Ik wist al meteen: dit is goed!

Nieuwe omgeving

Daar zaten we dan, in onze tijdelijke huurwoning, aan de rand van onze nieuwe woonplaats Beekbergen, met om de hoek ons nieuwe huis in aanbouw. Meerdere keren per dag liep ik naar de bouwplaats, om de vorderingen te zien en een praatje te maken met de werkmannen.
Tussendoor genoot ik er met volle teugen van dat ik nu eindelijk alle tijd had voor het bedrijf dat mijn HART heeft! Ik volgde coaching, in no time lanceerde ik een eBook, de website ging op de schop, ik stak veel tijd in netwerken en mijn huisstijl onderging een facelift. En dankzij super fijne nieuwe contacten rolde ik al meteen in de organisatie van een mooi event. Geweldig om te ervaren hoe snel ik me thuis voelde in dit (voor mij nieuwe) deel van ondernemersland!

Balans?

Een heel grote wens van mij was een betere balans tussen werk en privé. Dat ik nu eindelijk bewust tijd kan vrijmaken voor kinderen en (inmiddels twee) kleinkinderen, die ook nog ‘s in de buurt wonen, is zo waardevol! En zomaar de deur uitlopen voor een heerlijke wandeling in de prachtige omgeving waarin we wonen geeft me iedere dag weer een groot gevoel van vrijheid!
Maar waar iedereen afgelopen zomer op vakantie ging, gingen wij ons nieuwe huis bewoonbaar maken. Want in juni werd dit opgeleverd en een maand later wilden we al verhuizen. Dus bij 38 graden waren we muren aan het sauzen en aan het behangen etc. Wat werd het een paleisje!
Daarna weer inpakken en weer verhuizen. Maar wat waren (en zijn) we blij! Binnenshuis was al snel alles op orde, inclusief mijn eigen praktijkruimte op de begane grond!

Focus op mijn HART

De laatste vier maanden van 2019 was de periode waarin ik eindelijk echt voldoende de focus kon leggen op mijn bedrijf. Deze periode heb ik gebruikt voor nóg meer coaching, nóg meer netwerken, een nóg betere website, het volgen van een coachopleiding (en diverse vakinhoudelijke bijscholingen), een nóg betere versie van mijn programma ‘Onderneem in de kleur van je HART’ (waar ik in 2018 in Delft al mee had gewerkt), met een paar prachtige klanten aan de slag met de nieuwste versie van dit mooie programma én de introductie van de Powermiddag en van de Inspiratiesessie!
Wat een energie geeft het me om eindelijk vol te kunnen gaan voor waar mijn HART voor klopt. Om ervaren vrouwelijke ondernemers die, net als ik destijds, vastzitten in hun bedrijf te laten zien hoe bijzonder zij zijn en ze te kunnen begeleiden op hún weg naar ondernemen in vrijheid! Dat smaakt naar méér!

Vrijheid

Het jaar 2019 was een heel bijzonder jaar. Ik ben ontzettend dankbaar voor de kansen die ik dit jaar kreeg en gegrepen heb. Voor de bergen die ik verzet heb. Voor alles wat ik geleerd heb, voor mijn persoonlijke groei en mijn groei in ondernemerschap. Voor de mooie nieuwe mensen die ik heb ontmoet en de fijne contacten die ontstaan zijn. Oké, het was óók best pittig, dat zal ik niet ontkennen, maar het was het meer dan waard. De VRIJHEID die ik nu dagelijks ervaar is zo belangrijk voor me! En dát is waarvoor ik het deed, dus ik kan vol overtuiging zeggen: missie geslaagd!

En jij?

Waarom deel ik dit verhaal met jou?
Omdat ik weet dat ik niet de enige onderneemster was met het gevoel gevangen te zitten in haar bedrijf, die wél succesvol maar niet gelukkig was. Misschien herken jij je daar wel in. De jaren rijgen zich aan één zonder dat er iets verandert. Je bent inmiddels de jongste niet meer en in de huidige levensfase zou je zo graag, naast het ondernemen, tijd en ruimte willen voor wat jij écht waardevol vindt in het leven. Maar hoe, wat en wanneer? Je hebt geen idee en eigenlijk ook geen tijd om erover na te denken.
Weet dan dat veranderen echt kan! Je hebt alles al in je wat daarvoor nodig is, met al jouw prachtige kwaliteiten, je moet alleen zelf het besluit nemen ervoor te gaan. En ik wil je daar heel graag bij helpen. Zullen we daar binnenkort ‘s over praten?

FREEDOMCALL
2 Reacties
  1. Lieve Arja, een prachtig verhaal van een prachtig mens! Ik heb veel respect voor jou!!Xxx Rita Pereboom

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.